Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

TPS-lupaus Juuso Pärssinen pyrkii kehittymään uudelle tasolle – ”Tässä on hyvä aika hioa omia tarvittavia juttuja kuntoon”

TPS:ssä pelaava Nashville Predatorsin 7. kierroksen varaus Juuso Pärssinen, 19, pyrkii kehittämään itseään ja luomaan kesän aikana eroa muihin.

Tällä hetkellä Turussa harjoitteleva nuorukainen nauttii harjoittelusta, vaikka koko joukkueen kesken ei ole vielä kokoonnuttu. Joukkueelta tulleet ohjelmat, sykevyöt ja älykellot auttavat harjoittelussa. Henkilökohtaisen ohjelman lisäksi harjoitellaan pienryhmissä kaksi kertaa viikossa.

– Pienryhmissä vedetään edelleen ja pidetään huolta turvaväleistä ja kaikista noista rajoituksista. Seuraavat kaksi viikkoa jatketaan samaa ja sitten alkaa omatoimijakso, mutta siitä ei ole vielä enempää tietoa.

Vaikka Liigan alkamisajankohdasta ei ole varmuutta, näkee Pärssinen kauden mahdollisen viivästymisen itselleen hyvänä mahdollisuutena kehittyä. Aiemmin pahoistakin loukkaantumisista kärsinyt Pärssinen pääsee harjoittelemaan kesän pitkästä aikaa ehjänä ja uskoo, että tilanne antaa mahdollisuuden tehdä eroa myös muihin pelaajiin.

– Tässä on hyvä aika hioa omia tarvittavia juttuja kuntoon. Kropassa on erittäin hyvä fiilis. Ehkä se on ärsyttävää elää epätietoisuudessa, kun ei ole selvää, milloin Liiga alkaa. Se on kuitenkin se kohokohta, kun pääsee pelaamaan.

Juuso Pärssinen – TPS, Kuva: Saimi Airaksinen

Lähtökohdat viime kauteen olivat juuri edellä mainittujen loukkaantumisten vuoksi Pärssiselle vaikeat. Olkapää leikattiin U-18 -kisojen jälkeen ja koko kesä meni sitä kuntouttaessa. Kausi alkoi A-junioreissa, mutta joulun tienoilla tuli siirto Liigan puolelle. Miehissä peli alkoi heti kulkea ja vastuuta tuli myös ylivoimalla. Pärssinen kiittää onnistuneesta viime kaudesta ketjukavereitaan. Suurin osa kaudesta meni Lauri Pajuniemen keskellä.

– Se auttoi tosi paljon, kun pääsin Pajuniemen kanssa pelaamaan. Toisella laidalla vaihteli Markus Nurmi, Teemu Väyrynen ja Joel Janatuinen. Ei oikeastaan ollut väliä, että kuka siinä oli kolmantena lenkkinä, peli kulki kaikkien kanssa aika hyvin.

Huhtikuussa 2019 Pärssinen teki TPS:n kanssa kolmen vuoden juniorisopimuksen ja ainakin ensi kausi on tarkoitus pelata vielä Turussa. Ensi kauden roolista tai muusta ei keskusteluja ole käyty, mutta Pärssinen elää sen suhteen päivä kerrallaan ja luottaa omaan tekemiseensä.

– Nyt mennään tämä kausi ainakin TPS:ssä. Totta kai itse haluan mahdollisimman hyvän roolin, mutta se tulee pelkästään sillä, että antaa hyviä pelinäyttöjä. 

Pärssinen on isokokoinen hyökkääjä (188cm, 92kg), jolla kehityskohdat löytyvät liikepuolelta. Se ollaan huomattu myös Nashvillen organisaatiossa, josta on annettu hyviä ohjeita sen kehittämiseksi.

– Paikallisten kehitysvalmentajien ja suomalaisten scouttien kanssa ollaan oltu yhteyksissä treenaamisesta ja muutenkin vaihdettu kuulumisia.

Nashville Predatorsin kokoonpano on laadukas, mikä tekee siihen murtautumisesta erittäin vaikeaa. Esimerkiksi kaudella 2017-18 koko kansan tietoisuuteen noussut Eeli Tolvanen hakee edelleen NHL-paikkaa Predatorsin farmijoukkue Milwaukee Admiralsista. Pärssinen on hyvin perillä tilanteesta, mutta ottaa haasteen mielellään vastaan.

– Nashville on hyvä organisaatio, johon on erittäin paljon tunkua. Totta kai se vaikuttaa ja hidastaa, jos siellä on paljon hyviä pelaajia edessä, mutta itsestä se on lopulta kiinni, että pääseekö sinne vai ei.

Pärssinen kuuluu jääkiekkoperheeseen, sillä hänen isänsä Timo Pärssinen on pelannut mittavan uran, pääosin Suomessa ja Ruotsissa. NHL-kokemusta isä Pärssiseltä löytyy yhden kauden ajalta. Juuso on kiitollinen isälleen siitä, että on päässyt näkemään paljon maailmaa ja eri jääkiekkokulttuureita. Ohjeita pelaamiseen ei kuitenkaan isältä pojalle sen enempää tule.

– Totta kai välillä on tullut sellaisia vinkkejä, mitä hän on halunnut antaa, mutta aika vapaasti olen saanut toteuttaa itseäni.

Juuson pikkuveli Jiri Pärssinen pelaa myös jääkiekkoa. Hän siirtyy ensi kaudeksi TPS:n A-nuorista Tapparaan. Juusokin myöntää, että kyselyjä muista seuroista tuli ennen sopimusta TPS:n kanssa, mutta sopimus oli kuitenkin lopulta helppo päätös.

– Koin, että täällä on hyvä mahdollisuus kehittyä. Vaikka urheilupuoli ja fysiikkavalmennus vähän vaihtui, niin on silti erittäin hyvä fiilis, että pääsen viemään itseäni eteenpäin juuri Turussa.

TPS on saanut viime vuosina erittäin paljon negatiivissävytteistä huomiota mediassa. Pärssinen myöntää sen vaikuttaneen joukkueeseen, mutta lähtee tulevaan kauteen erittäin luottavaisin mielin. Nyt joukkueessa tuntuu olevan kaikki kohdallaan.

– Joukkueessa on älyttömän hyvä meininki ja pöhinä päällä, mitä olen nyt nähnyt ja kuullut, kertoo Pärssinen luottavaisin mielin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: