Kolumni: Missä menee Liiga-joukkueiden taloudellinen tilanne?

Nyt jo seitsemän eri Liiga-joukkuetta on ilmoittanut yt-neuvotteluista. On erittäin mielenkiintoista nähdä, miten tämä vaikuttaa Liigan tilanteenseen.

Ennen tätä päivää Pelicans, Lukko, JYP, Saipa ja TPS olivat ilmoittaneet aloittavansa yt-neuvottelut tämän kauden vuoksi. Tänään asiasta ilmoittivat Sport ja Jukurit. Nyt on erittäin mielenkiintoista nähdä, miten näiden ilmoitusten kanssa toimitaan. Auttaako SM-Liiga Oy osaakkeenomistajiaan vai jätetäänkö organisaatiot oman onnensa varaan?

Samaan aikaan, kun edellämainitut joukkueet ilmoittavat yt-neuvotteluista, osa joukkueista tekee hankintoja ja jatkosopimuksia, kuten Kärpät, HIFK ja Tappara. Mitä tämä sitten tarkoittaa ensi kautta ajatellen? Kertooko tämä ensi kauden lähtökohdista? Kahdeksan kilpailullista- ja seitsemän taloudellisesti vaikeuksissa olevaa joukkuetta, jotka taistelevat pysyäkseen hengissä.

Budjetti on näytellyt jo valmiiksi isoa roolia Liigassa, kun isot seurat pystyvät dominoimaan pelaajamarkkinoita. Niin sanotut Mestis-joukkueet Sport, Jukurit ja KooKoo eivät pysty tässä isoja seuroja haastamaan. Tämä on iso kolaus koko Liigalle. Tasoerot tulevat kasvamaan entisestään, jos joukkueet eivät saa rahallisia apuja.

Tällä viikolla julkaisimme Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltusen haastattelun, jossa hän totesi Liigan pitäytyvän tässä joukkuemäärässä. Uskon, että tämä tulee lisäämään keskusteluja Liigan avaamisesta ja joukkuemäärää tiputtamisesta. Olisiko tässä vihdoin se herätys. Suurin osa pelaajasopimuksista tehdään näihin aikoihin. Pienemmän budjetin joukkueilla ei ole valmiiksi varaa maksaa huipputason pelaajille, nyt varallisuus on entistä heikommassa tilassa.

Selvä linjaus tässä kuitenkin on. Menestysköyhät joukkueet rämpivät ja menestyksekkäät joukkueet kukoistavat. Jo pitkään sarjan häntäpäässä majailevilla joukkueilla on ollut ongelmia yleisökadon kanssa, eikä pudotuspelitavoitteisiin ole päästy. Jokavuotiset tappiot seuraavat perässä. Nyt testataan näitä organisaatioita, SM-Liiga Oy:ta ja Liigan hallitusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: